Saturday, November 26, 2011

Doa Awal & Akhir Tahun

Sedar tak sedar, mungkin banyak dosa-dosa kita lakukan sepanjang tahun ini. Kadang-kadang sembang kencang sampai lupa diri.

Siapa yang buat dosa tapi menyesal dan malu dgn dosa yang dia lakukan. InshaAllah, Allah itu maha pengampun. Yang buat dosa tapi bangga pulak dengan dosa dia.. bawak2 la sedar.

Ayuh juga kita mohon maaf dan memaafkan kesalahan rakan2.


Doa akhir tahun



Doa awal tahun





Wednesday, October 26, 2011

UMT MTB Jamboree 2011


Perasmian sebelum flag off

8 Oktober yang lepas, Cycling UMT Team and co. telah anjurkan jamboree basikal bukit terbuka yang pertama di Terengganu. Aku merupakan sebahagian daripada organising team. Kerja utama aku cari sponsor as this jamboree perlukan rm25000 untuk jalan, itu tak masuk barang-barang cabutan bertuah. Alhamdulillah banyak syarikat yang bermurah hati untuk sponsor barang-barang cabutan bertuah sampai 1/3 dari peserta terasa bertuah. Ada juga yang sponsor cash. Terima kasih daun keladi!

Lebih kurang 380 riders dari seluruh Malaysia dan ada satu team dari Thailand datang untuk berkayuh di Terengganu yang memang terkenal dengan sukan berbasikal. Siap ada pro riders, Azizul Azli dan Shafari Abd. Malik yang bertanding di LIMBC 2011 baru-baru ni (Kalau taktau LIMBC tu apa, anda bukanlah riders sejati).

Ini merupakan competitive ride aku yang ketiga selepas Jamboree Jeli (no.44 out of 9++, i’m proud of myself yeah!) dan SUKUM (Perak -berpasukan). Sebelum ride kali ni, dah seminggu aku tak bersukan sebab frust tak dapat join Malakoff Duathlon di UPM. So pagi tu sebelum race aku makan sebatang power bar dan selit satu power bar gel dalam poket belakang jersey cycling UMT aku. Di temani pula oleh cik fiancĂ© yang datang jauh dari Kolumpo nak beri sokongan, memang aku bersemangat.

Kalau ikut plan asal, trek jamboree lebih kurang 50km tapi keadaan jalan tak mengizinkan so trek dipendekkan ke 40km. Aku rasa riders kena bersyukur tak perlu lalu Bukit Sudu yang memang mental torture. Trek bermula di UMT. Lepas 7km rolling start, riders mula masuk offroad menghala ke bukit Pecah Rotan. Immediately lepas kereta marshall ketepi, geng-geng otai terus breakaway. Aku pon cuba follow the front bunch dalam 10 orang yang dimonopoli riders KTCC- Kuala Terengganu Cycling Community. Akhirnya masuk je first climb aku kena drop dengan diorang. Aku tak kesah sangat sebab aku register bawah kategori universiti.

First part of Link 2 bukit Pecah Rotan memang penuh dengan uphill yang mencabar. Ini dahla first time aku masuk race pakai clipless shoes dan time ni jugak la dia buat hal susah nak pasang dan cabut. Penuh dengan lumpur agaknya. Ada lah 2-3 kali jugak aku jatuh slow motion masa panjat bukit. And memang banyak climb yang aku tolak je sebab rasanya lagi cepat + tak larat. Ada satu bukit di Link 1 yang aku jatuh tak sempat nak bukak klip kasut dan kaki aku cramp. Akhir-akhir Link 1 sebelum sampai checkpoint ke-2, banyak fast technical downhill yang memang menguji teknik dan keberanian riders. Lepas checkpoint 2 masuk tarmac road so pace jadi laju. Cramp kaki aku ni pulak makin teruk.

Lebih kurang 7km dari finishing line ada group of 3 riders tangkap aku. Aku bersyukur jugak sebab boleh la ikut pace diorg. Lepas je pintu masuk UMT boleh pulak sorang mamat nih bukak sprint. Mahu tak mahu aku kena la respon walaupun kaki aku ni macam dah nak pecah. Tapi awal-awal aku dah tengok plat number diorang, semua kategori open. Saja nak layankan diorang sprint. Tiba di finishing line aku diberi sticker no.3. Rupa-rupanya ada 2 orang kategori universiti yang aku dah terlepas pandang. Cheitt. Aku tengok masa aku, 2 jam 4 minit. Overall no . 13 kalau tak silap. Tapi beza masa aku dengan pemenang open category (Mohd Shafari Abd Malik aka Awie) is 24 minutes!!.



muka gembira menahan cramp didampingi dedicated Capt. Apandi and Zaman


Tahniah aku ucapkan kepada pemenang dan tahniah kepada rakan-rakan organizer yang memang bertungkus-lumus memastikan kelancaran jambori walaupun kehilangan Pengarah, Dr. Fadzil yang dijemput menjadi tetamu Allah di Mekah.

Special thanks untuk cik fiancé yang memberi sokongan moral untuk aku dan tolong bagi hadiah waktu majlis penutup walaupun dia pakai baju Chelsea. Heh.


Sebahagian dari organising team. Thanks guys!



Monday, October 24, 2011

Same old Nike shoes problem

I have been a loyal Nike user since my early secondary school time. My first proper football boots was a Nike which cost me 200 ringgit. The improper first was a rm40 Power boots. Since then, Nike was always my choice not only for my sportswear but as my casual wear as well. T-shirts, casual shoes, football boots, running shoes were all Nike.

I feel like I was attached to Nike products as they sponsored my sports idols, a marketing strategy which has successfully attracted me. I always feel like I have to use Nike as it was endorsed by Micheal Jordan, Manchester United and at that time, Tiger Woods.

I have no problem with Nike products except for it shoes. Most of my Nike shoes ended up with a dislodged shoe soles. Few football boots and futsal shoes and the latest is my Lunarfly 2 running shoes which the soles was dislodged after few runs in the rain.


tapak asik tercabutt!!


My next running shoes certainly won't be a Nike! an Asics Gel Kayano 17 perhaps. :). And i'm proud to tell you that i'm a happy Adidas user now!




Thursday, September 22, 2011

harga naik!

Biasanya aku dan kawan-kawan suka berbincang isu-isu semasa di kedai noor tomyam taman maidam. Aku memang akan order milo ais. Kawan-kawan lain pulak order neslo ais sbb harga air pada kadar rata RM 1.

Petang semalam aku pergi berbuka dgn Amad, kawan aku dari Korea (kawasan bukit bahagian selatan). Time nak bayar aku cakap la air 3. Skali dia tanya air apa. Aku dah pelik. Dia cakap sekarang air milo dan nescafe dah jadi RM1.30. Damn.


Milo ais RM1.30


Kalau siapa2 tau ada kedai harga milo ais seringgit tolong bagitahu!

Wednesday, September 7, 2011

Malaysia Cup 2011

Saturday, August 6, 2011

Iman Suasana

Maka benarlah seperti dikatakan para ulamak bahawa iman manusia di akhir zaman ini adalah mengikut suasana. Iman yang sekejap naik sekejap turun.

Di bulan Ramadhan Kareem ini, kita lihat begitu ramai orang yang hadir ke masjid dan surau untuk mengerjakan solat, terutamanya solat terawih. Ramai yang hadir ke masjid seperti kebiasaan bulan-bulan sebelumnya. Tidak kurang juga yang hadir kerana melihat keadaan dimana org berpusu-pusu ke masjid. Adakah ini tidak baik? Tidak sama sekali kerana setidak-tidaknya wujud perasaan untuk berterawih berjemaah dan menghidupkan syiar Islam.

Akan tetapi, seringkali berlaku di kalangan kita-kita yang lemah ni, solat terawih sampai 20 rakaat tetapi solat fardhu subuh pula terlepas kerana tidur semula selepas sahur. Jika dikira dengan matematik mudah, bukankah bersandarkan hadith Rasulullah SAW, satu amalan fardhu akan diganjarkan sebanyak 70 kali ganda manakala amalan sunat diberi pahala fardhu. Oleh itu ayuhlah rakan-rakan, jangan kita sekali-kali tinggalkan solat fardhu.

Iman kita tidak sehebat para sahabat yang mana mereka sendiri mampu membentuk suasana. Kita pula selalu terikut-ikut... Contohnya ramai gadis-gadis yang tidak segan silu utk pakai pakaian yang lebih terdedah ketika shopping di Pavillion. Tetapi lain pula bila pergi ke bazaar ramadhan.. pakaian mereka lebih bertutup..ikut tema katanya. Ini membuktikan keadaan iman yang berubah-ubah mengikut suasana.

Disebabkan keadaan iman kita ini, jadi lebih baik kita mencari suasana yang baik, dan sebaik-baik suasana adalah suasana di rumah Allah SWT. Kita berdamping dengan orang-orang yang dekat dengan Allah kerana lebih mudah untuk kita elak dari maksiat.

Ya Allah, kurniakan aku cinta orang-orang yang mencintaimu.

Wallahua'lam

Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa!

Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan ramadhan!

Ayuh kita kurangkan tidur, makan, dan percakapan yang sia2. Yang dekat gambar bawah ni apetah lagi..




Inilah masanya untuk kita cari 2 perkara - taqwa & keampunan! Kan syaitan dah kena ikat..tinggal nafsu je nk kena kawal. So, jom kita belajar2 solat di awal waktu secara berjemaah, banyakkan berzikir dan baca Al-Quran.

Yang rasa duit dah sesak tu boleh la sahur dan bukak puasa di masjid Kusza.

Wednesday, May 4, 2011

Steamboat murah!



Siapa suka makan steamboat? aku sebenarnya takde la suka sgt steamboat ni.. aku lagi suka goreng2 sbb aku melayu. Tapi bulan yang lepas, delicious food search team kami telah berjaya menghidu satu kedai makan di Pulau Duyung yang menyediakan hidangan steamboat. Tak la sedap sangat tp murah! rm 20/serving sesuai utk 4 orang makan.. Kalau korang pernah ke Pulau Duyung, perasan tak ada deretan kedai yg dah bertahun2 takde org sewa sampai tumbuh kulat.. menghala ke Ri-Yaz Heritage, sebelah shipyard MSET.




Tapi biasalah.. nak makan murah kena la bersabar dgn service dia yg lembap nak mampus. Sebenarnya yang kitorang enjoy bukanlah steamboat tu sangat.. tp seronok meng'grill' daging, ayam, udang yang sepatutnya kena steam skali dlm kuah tomyam tu. Time ni mamat2 jakun tak penah masuk dapur nk tunjuk skill and invent resipi baru. hahaha.







p/s : kalau malas nak grill, masak sendiri.. boleh cuba makanan di kota raya.
abg macha ni boleh tolong bakarkan!








Thursday, April 21, 2011

Oh bukan senang nak dapat ikan.

Kurang lebih 9 hari aku keluar ke Laut China Selatan (pinggir2 je) menunda ikan besi berteknologi tinggi sambil menghitam-letingkan muka aku untuk dapatkan profile dasar laut. Walaupun aku mmg naturally tanned..proses ini menyebabkan aku burnt.. :P

Bulan 7 tahun lepas aku dah buat benda yang sama utk kaji profile dasar laut sebelum monsoon. Kali ni utk yang selepas monsoon pulak.

ikan besi berteknologi tinggi yang aku 'tow'

Btw, post ni bukan nak cerita pasal projek aku..Ini post tentang pengertian aku terhadap kesusahan nelayan. Memandangkan setiap hari projek aku berjalan sehari suntuk, kami membeli bubu untuk di letakkan di kawasan tukun. Mana tau dapat kerapu beso2.. Untuk orang2 darat yang taktau bubu tu apa....

ini bubu, guna untuk tangkap ikan!

Hari pertama, berumpankan ikan selayang segar, kami campak bubu di satu kawasan tukun dengan minda optimis bahawa malam ni boleh makan kerapu segar masak sweet sour. Hasil hari pertama.. nothing! Hari kedua.. nothing.. Hari ke 3.. nothing but seekor ikan pasir yang kt pasar pon aku tak beli. Hari ke-4 kami berpindah ke kawasan tukun lain. Akhirnya,..dapatlah kerapu..itu pon seekor je..

teknik penangkap gambar ni mungkin membuatkan ikan ni nampak lebih besar!

Dah jumpa lubuk, kami pon happy! Biar bubu overnight harap2 banyak la ikan masuk bubu.. Tp esoknya tgk2 ada seekor ikan yu je yang masuk dan membuat onar lantas menakutkan ikan2 lain daripada masuk ke dalam bubu itu. Hancur harapan kami umpama hancurnya kacang ditumbuk dengan lesung batu lantas terus memulangkan semula yu tersebut ke habitatnya!

At this point in time, aku terfikir perasaan nelayan2 yang turun ke laut dari pagi ke petang.. tp tak dapat ikan.. takpon angkat bubu.. tgk2 kosong.. Anak bini kat rumah tak makan lagi..yuran sekolah anak masih tertunggak... Takpon dapat ikan sikit, dan2 lintas bot jabatan laut, 'pau' ikan sedap2.. then, apa yang tinggal jual kat peraih dgn harga yg murah.. tak ke sadis?

Moral of the story is, hargai lah nelayan kita! jgn mintak tawar banyak2 kalau beli ikan directly from nelayan. And we can do our part by contributing towards the cleanliness of the sea. Laut bersih, ikan pon kencang!

Monday, April 4, 2011

Maggi Ketam

Aku bukan pemakan maggi. Setahun ada la 3,4 kali. Itu sebab aku tak berapa mudah lupa macam me-layu2 yang mudah lupa. Tapi baru-baru ni ada sorang Qohar merekemen 'maggi ketam' yang dia ceritakan dengan penuh perasaan (dia kalau cerita mmg meyakinkan).. "sedap nas! mu kena try! ado kat kelate jah!" kata beliau.

Seminggu lepas aku pulang ke kampung halaman untuk attend walimah rakan dan biasalah.. kalau dah sampai rumah susah sikit nak balik tganu sbb dihalang oleh adik comel yang kejenye nak habiskan battery phone aku..nasib baik kalau beli aiskrim malaysia mesti patah dua dgn aku! So, after one week yang ceria, aku tiba di KT pagi smlm dgn disambut oleh org yang tak sepatutnya sbb org yg sepatutnya tak dgr bunyi phone ringing. Pagi2 lagi aku dikejutkan dgn berita hadirnya maggi ketam di Gong Badak! Ada kopitiam baru bukak katanya. Umar Kopitiam. Owned by ex-student UMT pulak tu.

Ptg tadi aku pegi la try maggi tu dgn lagi 3 orang syura GSK..

ini le ghupe maggi ketam tu.. isi mmg masyuk! tak pecaye?? nah!


Bersifu kan Syahnon 'shawn' Mohammad yang pakar makan ketam, aku tiada masalah mengorek setiap celah belah untuk memaksimumkan pemakanan ketam nipah tersebut! Hasilnya...

well spent 15 bucks eventho asalnya harga rm12 tp dinaikkan sbb kami request mak ketam yang pregnant! apa lagi pegi la try! depan Masjid Unisza, Gong Badak!

p/s: owh ini hari yang indah.. MU menang 4-2 after trailing 0-2 for 60 minutes. team lain apa kabo? kene bako ke? bhahahahaha










Thursday, March 31, 2011

Lelaki HOT

Pemenang poll HOT or NOT

Poll untuk lelaki HOT minggu lepas dah tutup few days back. Tapi oleh kerana kesebokkan yang melampau, tak sempat nk diwarwarkan pemenangnya. So keputusan rasmi yg dicapai adalah calon GSK1191 lebih hot sikit dari GSK0433. Tahniah kpd pemenang!! Pengajaran dari poll ini ialah:-
  1. siapa yang berusaha, maka dia akan dapat hasilnya.
  2. hot itu subjektif.
  3. gambar koya di billboard UMT di seluruh Malaysia tak menjamin kemenangan.
Sempena Sukan Antara Fakulti baru ni, poll seterusnya ialah OLAHRAGAWAN SEKOLAH siswazah! Jalankan tanggungjawab anda!


Monday, March 28, 2011

Skuasy gemilang, gondol 1 emas dan 1 perak.

Berakhir sudah sukan antara fakulti..Tahniah dan syabas warga2 GSK sekalian. Anda sememangnya hebat dan tersangat mantap! ternyata kita telah persembahkan satu semangat kesukanan yg tinggi tiada tolok bandingan melebihi semangat malaysia boleh!! dengan semangat sebegini, emas olimpik pun tak mustahil utk kita gapai..Kesungguhan kita menghantar puluhan atlet berbakat dan atlet2 sedang meninggat naik nyata berbaloi setelah berjaya mengondol 3 emas, 1 perak dan 6 gangsa. Pasukan skuasy paling bergaya apabila berjaya mengondol 1 emas dan 1 perak. Walaupun mensasarkan 2 emas, 1 perak dan 1 gangsa pada peringkat awalnya tidak menjadi kenyataan kerana pihak penganjur telah menggugurkan 2 acara.

Aksi atlet bertahap sambal belacan GSK tgh warming up sblm menggondol pingat emas.
Pingat  emas acara skuasy yg merupakan pingat emas pertama GSK telah berjaya digondol oleh pasukan skuasy lelaki tepat jam 5 suku ptg hari jumaat, emas pertama sah menjadi milik kita apabila berjaya mengalahkan pasukan FMSM. Perseorangan pertama, Anas Annuar, member baik kepada raja pecut basikal negara Anuar Manan, pemain bertaraf sambal belacan dlm carta taraf mangkuk tingkat mudah menewaskan lawan2 yg hanya bertaraf lauk dan nasi dgn mencatatkan kemenangan mudah 3-0 pada pusingan pertama dan kedua.Manakala pemain kedua, Kahar pemain meningkat naik yg menjadikan Nicol David sebagai idola sukannya semenjak sekolah menengah tidak kurang hebatnya juga mudah menewaskan lawan. Beliau yg begitu meminati dan pernah mengayat Nicol David dlm laman sosial myspace 6tahun lepas mencatat kemenangan 3-1 pada pusingan pertama dan 3-0 pada pusingan kedua.Laluan beliau agak mudah kerana lawannya hanyalah bertahap sayur dan lauk.
carta taraf mangkuk tingkat

Syahnon, pemain yg mempunyai byk persamaan dari segi corak dan gaya pemain tenis profesional, John Wilfred Tsonga  menjadi taruhan GSK sbg perseorangan ketiga begitu berbangga setelah berakhirnya acara ini, wlaupun kalah dlm kedua2 game, beliau telah mendapat pendedahan berguna kerana tlh berentap dgn pemain bertahap sambal belacan kelas-A dlm permainan pertama. Lawannya yg merupakan wakil Terengganu dlm SUKMA begitu tenang ketika beraksi membuatkan beliau mudah tertewas. Kekalahan ini langsung tidak mematahkan semangat beliau malah semakin yakin dan berkobar-kobar utk menyertai pertandingan skuasy akan datang..

Bagi acara skuasy wanita, gadis-gadis GSK yg rata2 masih baru dlm acara skuasy tidak kurang hebatnya apabila berjaya  mengondol pingat perak. Team skuasy wanita diketuai Siti Masitah yg dilihat fokusnya lebih kpd mengambil gambar dprd pikikan game tetap bergaya apabila berjaya menumbang FST dgn kemenangan 2-1 pada perlawanan kedua. wlpun kalah 1-2 pada perlawanan pertama menentang FPE, pasukan skuasy wanita GSK tetap bersemangat utk mencapai kemenangan. Kenyataan berani pemain ketiga Syada mengatakan sudah jatuh cinta terhadap permainan skuasy telah byk mengubah dan membakar semangat pemain-pemain GSK lain supaya terus berusaha tanpa segan silu wlaupun pertama kali trun bermain..Syabas sekali lagi diucapkan kpd saudari Syada.

Apapun musim sukan sudah berakhir, bak kata salah sorang GSK.ada yg dapat pingat..ada yg dapat penat..ada yg ketemu minat...ada yg ketemu "target"..ada yg kene bakor sampai "hangit"..ada yg ketemu sahabat...tp mmg best!!!terbaik!! viva la GSK....



Sunday, March 20, 2011

Hikayat :Pergi nya seorang insan yang bernama kawan

Sedey rasenya bile seorang dari kawan serumah pergi meninggalkan kite atas urusan berumah tangga...

Beliau inilah yang bawa Cecs (bukan name sebenar) dari zaman gelap (zaman gelap = serumah dengan manusia yang takde pengangan idup) ke zaman yang dimana die bole berpijak pada bumi yang nyata (Paper brape banyak dah publish beb)..

Saat-saat bosan, die la penghibur walaupun kadang-kadang sakit je telinga dengar beliau menyanyi sambil main guitar. Sampai tertubuh kumpulan pancaragam dikalangan budak rumahnya. (Mesti korang tau kan band berkenaan..penyanyi die gler cool lagi kacak)

Tapi kini, beliau sudah pergi..pergi tinggal Cecs dan rakan serumah nya serta kawan-kawan yang lain untuk menyahut seruan bagi berumah tangga. Die lah kawan yang Cecs amat hargai.

Selamat pengantin baru wahai kawan. Cesc serta rakan serumah mendoakan yang terbaik untuk anda hingga ke anak cucu.

T-Shirts Untuk Geng Sembang Kencang

Selepas penat lelah daripada designer dan decor ala Eric daripada ahli GSK maka hasillah


Design pertama



Design kedua


We Will Be Forever Young!


Al-kisah ENAM tahun yang lepas,

Hanya ENAM tahun dahulu, Arsenal menang FA Cup!

Tahun dua ribu ENAM, Emirates menjadi gelanggang rasmi Arsenal dengan menawarkan tiket paling mahal berbanding stadium2 EPL lain tapi tak penah menang apa2 cup.

Hanya ENAM minggu lalu, Arsene Wenger bersembang kencang tentang prospek 'quadruple'. (Piala Sukan Antara Fakulti, Piala Liga MASUM, Piala Sultan Azlan Shah dan Piala Liga Perdana Under-17)

TAPI TAKPE! Sebab team Arsenal masih muda dan tak tua2 sejak tahun dua ribu ENAM! I like the forever young attitude Uncle Arse! Salute!

Kesian player Arsenal tak boleh sambut birthday agaknya sbb tanak bagi jadi tua!

Untuk player and fan 'the Gooners' jangan risau, u should be proud of your team as you are always the second best! kahkahkah

Untuk Uncle Arsehole, layan lagu ni!


video

Saturday, March 19, 2011

Tengok dan lihat bola sambil makan roti canai

Bile tengok Spurs main ngan West Ham gler bukan main laju sampai aku rase kalau aku main mesti mampu buat kat dalam PES je..serang punye ler banyak tapi bile final results seri 0-0..ape ke sengal je Spurs ni..buat habis air liur aku je menjerit tengok bile serang..Takkan dah dapat masuk quater UCL terus jadi sengal + sepal???

P/S: next time jangan begitu wahai saudara-saudara ku disana..sakit mate je kalau tengok

Kepada fans MU,ayuh kite tengok team anda main malam ni..hebat ke tak main dengan player yang ada dalam fantasy futball aku (Elmander-BOLTON). Kalau kalah boleh kite MENGANJING ya..ngahahahaha...yeahh..yeahhh..NEVER SAY NEVER boy

Kencang memang kencang

Tanggal 19/3/11 team GSK(Geng Sembang Kencang) telah menghantar atlet terbaik dan berbakat Februari 2011 untuk mengenal pasti kem latihan di BB..mulanya nk buat latihan intensif utk ahli-ahli GSK..tp haram.. hanya 5 orang je yang ada dan sanggup gadaikan masa-masa untuk bertelur di pagi hari dengan suasana hujan yang nyaman.

Tahukah anda, kalau badan dah six packs tapi bile mintak lari 1 round kat track UMT dah pancit. Baik keluar je dari join GSK. Jadi bole selalu dengar lagu bertajuk NEVER SAY NEVER sambil ketuk lutut..tak pun I SHOOT U..err...apa kes kalau camtu beb???

Jadi, ini lah hasil daripada latihan intensif yang telah dibuat sebagai bukti menunjukkan bukan sembang je kencang tp buat mesti gak kencang beb..


Sesi fotografi atlet berbakat GSK




Muka-muka yang macam nak kene lempang lepas buat 2 round tanpa henti

Thursday, March 17, 2011

Theme Song Geng Sembang Kencang


video

Kempompong

Dulu kita sahabat
Teman begitu hangat
Mengalahkan sinar mentari

Dulu kita sahabat
Berteman bagai ulat
Berharap jadi kupu-kupu

Kini kita berjalan berjauh-jauhan
Kau jauhi diriku karena sesuatu
Mungkin ku terlalu bertindak kejauhan
Namun itu karena ku sayang

Persahabatan bagai kepompong
Mengubah ulat menjadi kupu-kupu
Persahabatan bagai kepompong
Hal yang tak mudah berubah jadi indah
Persahabatan bagai kepompong
Maklumi teman hadapi perbedaan
Persahabatan bagi kepompong
Na..na..na..

p/s: Diminta ahli Geng Sembang Kencang menghafal lagu tema ini kerana setiap kali perjumpaan kite akan nyanyikan dengan penuh bersemangat beb..

Sokan Antara Fakulti

1. Konco2 GSK! Jadual padat harian kito bertambah sendat bulan nih! 25 & 26 Mac ada Sukan Antara Fakulti dan kita rancang nk buat family day hujung bulan April. Jangan kedekut masa dan tenaga anda! Dengan bekerjasama kerja jadi mudah (Ming-Ming et al., 2010)!

2. Aku tahu geng pasca siswazah mmg sebok. Ada yg nak publish 2-3 paper, duduk lab pagi sampai petang, writing tesis sampai tak ingat makan dan macam-macam hal lagi.. nasihat aku, chill out la! jgn sampai otak jem! Mari bersukan untuk sihatkan badan dan bakar lemak2 tepu yang dibela sejak berzaman.

3. Mengikut perbincangan ahli2 syura smlm..untuk SAF (sukan antara fakulti bukan sir alex ferguson), lelaki akan masuk 9 acara, wanita pulak masuk 5 daripada 14 acara yang dipertandingkan. Tengahari tadi, Golongan Sukarelawan Kencang, GSK dah ambil borang pendaftaran dan serahkan pada ketua acara yang dilantik. Sape2 yang berminat boleh bersuara di facebook GSK!

4. Memandangkan fasiliti dan peluang dah ada, aku harap korang boleh join untuk kebaikan semua pihak. Kalau tak bersukan pon heart rate dah 88bpm apo chorito! Heartbeat orang dewasa yang sihat : 70-75 beats per minute. So check la nadi anda..raba leher sendiri yah! Biasanya lepas bersukan heart rate boleh naik sampai 130- 150 beats per minute. Lagi senang check je guna apps dlm iphone… haha.

5. Jangan kencing je cakap nak join skali hilang disaat2 akhir!

Main bola...

hari-hari main bola.
kelmarin main bola.
hari ini main bola.
esok pun main bola....


bila master nak siap?
kena brenti main bola!!

Tuesday, March 15, 2011

kencang bukan kencing


sembang kencang je tak guna kalau lari slow.. lari pon mau kencang.. bak kata pepatah "apa guna badan six packs kalau tak reti berenang". makhluk terbaru aku rasanya dapat tolong tinggal korang semua 8/9 tiang. kahkahkah.

sape2 nk bg upfront birthday present boleh bg aku nike sensor and sportband! :P

geng sembang kencang

Main bola kalo kalah tu biasa, tp kalo time bsembang kita kalah itu memalukan.. Sembang kita kena kencang!.


introducing geng sembang kencang!