Thursday, March 17, 2011

Sokan Antara Fakulti

1. Konco2 GSK! Jadual padat harian kito bertambah sendat bulan nih! 25 & 26 Mac ada Sukan Antara Fakulti dan kita rancang nk buat family day hujung bulan April. Jangan kedekut masa dan tenaga anda! Dengan bekerjasama kerja jadi mudah (Ming-Ming et al., 2010)!

2. Aku tahu geng pasca siswazah mmg sebok. Ada yg nak publish 2-3 paper, duduk lab pagi sampai petang, writing tesis sampai tak ingat makan dan macam-macam hal lagi.. nasihat aku, chill out la! jgn sampai otak jem! Mari bersukan untuk sihatkan badan dan bakar lemak2 tepu yang dibela sejak berzaman.

3. Mengikut perbincangan ahli2 syura smlm..untuk SAF (sukan antara fakulti bukan sir alex ferguson), lelaki akan masuk 9 acara, wanita pulak masuk 5 daripada 14 acara yang dipertandingkan. Tengahari tadi, Golongan Sukarelawan Kencang, GSK dah ambil borang pendaftaran dan serahkan pada ketua acara yang dilantik. Sape2 yang berminat boleh bersuara di facebook GSK!

4. Memandangkan fasiliti dan peluang dah ada, aku harap korang boleh join untuk kebaikan semua pihak. Kalau tak bersukan pon heart rate dah 88bpm apo chorito! Heartbeat orang dewasa yang sihat : 70-75 beats per minute. So check la nadi anda..raba leher sendiri yah! Biasanya lepas bersukan heart rate boleh naik sampai 130- 150 beats per minute. Lagi senang check je guna apps dlm iphone… haha.

5. Jangan kencing je cakap nak join skali hilang disaat2 akhir!

1 comment: